ma:
holnap:
Üdvözöljük Hajdúszoboszló város közigazgatási portálján
Kapcsolódó Hírek

Hőforrás utca útrekonstrukciója
2015. január 26.

Nagyszabású útrekonstrukciós beruházást hajtott végre Hajdúszoboszló Európai Uniós, állami és önkormányzati forrásból.
Bővebben


Év végéig megújul a Hőforrás utca
2014. június 16. 11:34


2014. december végéig, a Hőforrás utca rekonstrukciója során átépítik az autóbuszöblöket, felújítják a szegélyeket és a parkolókat, járda épül a Pávai Vajna Ferenc Általános Iskolánál, miközben a csapadékvíz-elvezető rendszer is rendezésre kerül.

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata a több mint 200 millió forint összköltségű projekt 90%-át európai uniós támogatásból finanszírozza.

Az út teljes hosszában (a Debreceni útféltől a Rákóczi útnál kiépített csomópontig) új kiemelt szegély épül, új aszfaltburkolattal, szakaszosan csapadékvíz elvezetéssel. A meglévő autóbusz-megállóhelyek korszerűsítésre, illetve átépítésre kerülnek a szabványnak megfelelően, ahol fedett buszvárók és új hulladékgyűjtő edények is telepítésre kerülnek.  
A Debreceni útfél és Attila utca közötti szakaszon a jelenlegi meglévő, műszaki szabványoknak és jogszabályi előírásoknak nem megfelelő parkolóhelyek elbontásra kerülnek, a Debreceni útféltől a Gázláng utcáig az út mindkét oldalán új, 2,5 – 2,5 m széles leállósáv kerül kialakításra, térkő burkolattal ellátva, kiemelt szegéllyel lezárva a járda felől a leállás megkönnyítése érdekében. Ezen a szakaszon a nyomvonalba eső fák, bokrok, cserjék eltávolításra kerülnek. A munkálatok ezen szakasza várhatóan június 30-ig elkészül.
A kivitelezést a Nagymester Kft. végzi a munkálatok ütemezésével, szakaszolásával. A munkák ütemezése során kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a vendéglátást, idegenforgalmi tevékenységet a lehető legkisebb mértékben zavarják a felújítási munkálatok.
A kivitelező külön értesítést küld közvetlenül az utcában lévő ingatlan tulajdonosok részére a munkavégzésről, az esetleges korlátozásokról.  Az út teljes lezárásával várhatóan nem kell számolni, félpályás útlezárások viszont lassíthatják a közlekedést. Az építés alatti kellemetlenségekért szíves türelmét és megértését kérjük minden érintettnek annak reményében, hogy hamarosan egy korszerű, teljesen megújult környezetben vehetik ismét birtokba a Hőforrás utcát.
Esetleges kérdésekkel, bejelentésekkel kereshetik a Hajdúszoboszlói Polgármesteri Hivatal Gazdasági Iroda, Városfejlesztési Csoportját ügyfélfogadási időben a „B” épület II. emeletén balra található irodákban.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.