ma:
holnap:
Üdvözöljük Hajdúszoboszló város közigazgatási portálján
Skip Navigation LinksKezdőlap > Település > Városi kitüntetések
Városi kitüntetések
A városi önkormányzati elismeréseket bizottsági javaslat alapján a képviselő-testület évenként a nyári szünet előtti utolsó ülésén adományozza, átadásukra szeptember 2-án, a városi emlékünnepen kerül sor.
A kitüntetésekre bárki (személy, szervezet, közösség) tehet javaslatot a "JAVASLAT a Polgármester Úrnak városi önkormányzati kitüntetések adományozására" formanyomtatványon.


Felhívás 2017

Javaslat nyomtatvány  1. "Hajdúszoboszló Város Díszpolgára" cím annak a természetes személynek adományozható, aki a tudományban, a társadalmi, gazdasági avagy kulturális életben kiemelkedően ténykedve maradandót alkotott, amellyel öregbítette a város hírnevét.
  2. "Hajdúszoboszló Városért" kitüntetés annak a természetes, vagy jogi személynek, illetve közösségnek adományozható, aki (amely) a helyi társadalmi, gazdasági vagy kulturális életben a város javára eredményes és sikeres tevékenységet folytatott.
  3. "Kovács Máté Díj Hajdúszoboszló Város Közszolgálatáért" azoknak a személyeknek és közösségeknek adományozható, akik a város közéletében köztisztviselői vagy közalkalmazotti szolgálatban hosszabb időn át kiemelkedő munkát végeztek, vagy valamely jelentős szellemi alkotással járultak hozzá a közszolgálat színvonalának emeléséhez, s ezzel általános elismerést vívtak ki az ügyfelek, a szolgáltatást igénybe vevők körében.
  4. "Gönczy Pál Díj Hajdúszoboszló Város Pedagógiájáért" azoknak a személyeknek és közösségeknek adományozható, akik kiemelkedő eredményt értek el a nevelő-oktató munkában, magas fokú szakmai felkészültségük alapján élen járnak a hatékony, korszerű módszerek alkalmazásában
  5. "Szép Ernő Díj Hajdúszoboszló Város Kultúrájáért" azoknak a személyeknek és közösségeknek adományozható, akik a város kulturális életében maradandót alkottak.
  6. "Kenézy Gyula Díj Hajdúszoboszló Város Egészségügyéért" azoknak a személyeknek és közösségeknek adományozható, akik az alap- és szakorvosi, valamint a szociális ellátás területén hosszabb időn át kimagasló munkát végeztek.
  7. "Pávai Vajna Ferenc Díj Hajdúszoboszló Város Idegenforgalmáért" azoknak a személyeknek és közösségeknek adományozható, akik hosszabb idejű tevékenységükkel jelentős mértékben hozzájárultak a városi idegenforgalom fejlődéséhez.
  8. "Kovács Gyula Díj Hajdúszoboszló Város Fejlesztéséért" azoknak a személyeknek és közösségeknek adományozható, akik a terület- és településfejlesztésben a tervezés, kivitelezés vagy a közigazgatás területén dolgozva jelentős eredményt értek el.
  9. "Hűse Károly Díj Hajdúszoboszló Város Sportjáért" azoknak a személyeknek és közösségeknek adományozható, akik a testnevelés és sport területén kimagasló versenyeredményt értek el, vagy sikeres edzői, avagy sportszervezői tevékenységet folytattak.
  10. "Tessedik Sámuel Díj Hajdúszoboszló Város Mezőgazdaságáért és Környezetvédelméért" azoknak a személyeknek és közösségeknek adományozható, akik a mezőgazdaság és a ráépülő feldolgozóipar fejlesztésében, valamint a környezetvédelemben kiemelkedő tevékenységet végeztek.