ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Skip Navigation LinksKezdőlap > Ügyintézés > Tulajdonosi hozzájárulás kiadása
Tulajdonosi hozzájárulás kiadása
Az ügy leírása:

Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának képviselő-testülete a Hajdúszoboszló Város nemzeti vagyonáról szóló 10/2013. (IV. 18.) számú önkormányzati rendeletében rendelkezik a tulajdonosi hozzájárulás intézményéről.

Az önkormányzati közterület használathoz az alábbi esetekben tulajdonosi hozzájárulás szükséges:

1) közműszolgáltató részére közművezeték elhelyezése céljára vezetékjog, szolgalmi jog vagy használati jog biztosításáról önkormányzati ingatlanon olyan mértékig, amely az érintett ingatlan rendeltetésszerű használatát nem befolyásolja,
2) szántóföldi öntözés vízjogi engedély beszerzéséhez szükséges tulajdonosi hozzájáruló nyilatkozat kiadása

A 10/2013. (IV.18.) rendelet (1) bekezdés e) és g) szabályait alkalmazni kell, a közterület hasznosítására, ha a közterület-használat, közterület-hasznosítás helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet eltérően nem rendelkezik.

A tulajdonosi hozzájárulást az önkormányzati tulajdonban lévő közterület közútkezelőjének hozzájárulása alapján (amennyiben a beruházás önkormányzati utat, közterületet érint), átruházott hatáskörben a Polgármester adja ki.

Aki az engedélyhez kötött közterületet engedély nélkül, vagy a hozzájárulástól eltérő módon, illetve azt meghaladó mértékben használ, köteles a közterület-felügyelő felszólítására, eredménytelenség esetén kötelezésére a használatot megszüntetni és a közterületet az eredeti állapotában saját költségén helyreállítani.

Kérelem:

A tulajdonosi hozzájárulás kiadásával kapcsolatos igényüket, kérdéseiket, kéréseiket, észrevételeiket a Hajdúszoboszlói Polgármesteri Hivatal Önkormányzati Iroda Vagyonkezelés munkatársaihoz intézhetik személyesen az ügyfélfogadási időben, postai úton és elektronikus úton.

Vonatkozó jogszabályok:


Ügyintézés:

Ügyfélfogadás helye: 
Hajdúszoboszlói Polgármesteri Hivatal, 4200 Hajdúszoboszló, Hősök tere 1., Önkormányzati Iroda/Vagyonkezelés

Ügyfélfogadás időpontjai: 
Hétfő: 8.00 – 12.00, 13.00 – 16.00; 
Szerda: 8.00 – 12.00, 13.00 – 17.00; 
Péntek: 8.00 - 12.00

Ügyintéző: 
Szabóné Szabó Mária
„A” épület 26. sz. iroda
E-mail cím: szabone.szabo.maria@hajduszob.hu 
Telefonszám: +36 70 489 4669
Postacím: 4201 Hajdúszoboszló, Pf. 5.