ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Publikációk

 Dr. Vincze Ferenc letölthető publikációi

  1. Publikációs jegyzék 2021. december 2. (doc)

  2. Tájékoztató az Európai Unióhoz csatlakozás önkormányzatra gyakorolt hatásáról (doc)

  3. A polgármesteri hivatalok korszerűsítésének, informatikai támogatásának hatékony módszerei (zip)

  4. Ajánlás a jegyzőknek az önkormányzatok (polgármesteri hivatalok) középtávú ügyvitelfejlesztési-informatikai stratégiájának elkészítéséhez (2006-2010. évekre) (doc)

  5. A polgármesteri hivatali (kistérségi) összehangolt minőségirányítási, pályázatkezelő- és informatikai rendszer dokumentumai ( zip)

  6. IKeR - Cikk az e-Önkormányzat kötetbe (doc)

  7. Ügyvitelfejlesztés a polgármesteri hivatalban (doc)

MEMOÁROK

Tisztelt Olvasó!

Hajdúszoboszló önkormányzatiságát a kezdettől 1991. január 1-től 2016. december 30-ig, nyugdíjba vonulásomig szolgáltam jegyzőként. Megtiszteltetés és Öröm volt számomra ennek a  "szuperadottságú" városnak a működéséért, fejlesztéséért első közszolgaként ilyen hosszú ideig dolgoznom egy kivételesen érdekes időszakban. Köszönöm a lehetőséget, munkám segítését azoknak, akiket illet, és sokakat illet. szerencsére.

Köszönetem „tárgyiasult kifejezéseként" is szánom a három, általam jórészt már megírt könyvet. Igyekezetem arra irányul. hogy az eredmény hiteles, objektív legyen. Tényeket, hasznos adatokat tartalmazzon, de nem száraz gyűjteményként, hanem a valósághűség mellett élményt adóan célozza meg a szakértő, avagy laikus olvasót. A  "Jegyző-könyv" című, objektívnek szánt kordokumentum mellett megírtam visszaemlékezésem szubjektívabb folytatását, "Egyszervolt jegyző" címmel. A "Büro-ráció: hivatalfejlesztés Hajdúszoboszlón" tárgyú harmadik kötetet 2020 tavaszára szeretném összeállítani.

Trilógiám "kicsiben" hű tükre kíván lenni a rendszerváltó Magyarország önkormányzatisága elmúlt negyedszázadának is, reményem szerint nemcsak a helyi, hanem a szélesebb közönség érdeklődését is felkeltve.

Hajdúszoboszló, 2019. június

Üdvözlettel:
Dr. Vincze Ferenc

JEGYZŐI KONFERENCIA 2016.