ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hősök tere (parkolók) megújítása

A beruházás célja:

A Hősök tere más elemeihez hasonlóan ebben az esetben is a városközpont kulturális és közösségi funkcióinak erősítése a közterületek megújításával, egységes városkép kialakítása.

Előzmények:

A Hajdúszoboszló központjában elhelyezkedő lakó és üzletház mögötti parkoló és bekötőút állapota leromlott, burkolata töredezett, a mai kor elvárásainak nem felel meg.

A rendezetlen terület közepén lakossági szelektív gyűjtő sziget van elhelyezve, rontva a tér egyébként is előnytelen esztétikai összképét. A teret alkalmassá kell tenni a parkolás kulturált, modern módon való használatára valamint alkalmi rendezvények megtartására.

A jelenlegi állapot felújítása és tervszerinti megváltoztatása jelentős minőségi javulást hoz a környék életében.

A fejlesztés részletei:

A beruházás során megtörténik a Kígyó utca elejének, a Profi élelmiszerüzlet környezetének megújítása.

A rehabilitáció alá vont területen több új parkoló alakítható ki a jelenlegi rendezetlen parkoló állásokkal szemben.

A parkolásra használt egyenetlen salakkal felszórt terület helyén egységes, jól megközelíthető parkoló kerül kialakításra térkő burkolattal ellátva. A parkoló és a Profi áruház közti jelenleg is füves tér megmarad, de a szintkülönbség miatt rézsű és lépcső, rámpa kerül beépítésre. A felújítást követően kisebb rendezvények megtartására is alkalmassá tehető tér alakul ki, a kiemelt területen egy ideiglenes kis színpad elhelyezésével tánc- és egyéb bemutatók megrendezése is lehetővé válik.

A tér megvilágítását új kandeláberek biztosítják majd.