ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Kapcsolódó hírek

Megkezdődik a József Attila utca korszerűsítése
2010. szeptember 20.

Hajdúszoboszló egyik legnagyobb gyalogos és közúti forgalmat lebonyolító utcája a József Attila utca, amelyen az idegenforgalmi szezonban és azon kívül is jelentős helyi és átmenő forgalom zajlik. Ez a terhelés indokolta a korszerűsítési munkálatok elvégzésének szükségességét.

A Város még elmúlt év őszén (2009. szeptember 30.) pályázatot nyújtott be az Észak-alföldi Operatív Program keretein belül „Önkormányzati utak fejlesztése támogatására” címmel megjelent pályázati felhívásra (ÉAOP-2009.-3.1.2/A), melyen  93.976.525,-Ft összegű támogatást nyert 110.5650.619,-Ft összegű elszámolható összköltség mellett. A közbeszerzési eljárás eredményeként a munkálatokat a Magyar Aszfalt Kft. fogja elvégezni. A projekt kivitelezési szerződését Dr. Sóvágó László Hajdúszoboszló Város polgármestere valamint Laczkovich István a Magyar Aszfalt Kft. területi igazgatója 2010. szeptember 20-án ítra alá a polgármesteri irodában.

A több mint 100 millió forintból történő korszerűsítési munkálatok során az útpályát az utca teljes hosszában, 921 m - en 7,5 méterre szélesítik, az utca elején folytatják a járdafelújítást, a Böszörményi útig több mint 700 méteres szakaszon megtörténik a térkőburkolatos korszerűsítés,  sor kerül a meglévő csapadékvíz csatornarendszer  korszerűsítése illetve a hiányzó szakaszokon ezen infrastrukturális elem pótlása, néhány utcai kisfeszültségű villanyoszlop áthelyezésre kerül valamint a  földkábelek védőcsöveit meghosszabbítják.

A rekonstrukció 2010. szeptember 20-án kezdődik és várhatóan másfél hónapon belül fejeződik be.