ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Skip Navigation LinksKezdőlap > Önkormányzat > Beruházások, projektek > Városfejlesztés, -rekonstrukció, -rehabilitáció > Szociális Gondozási Központ akadálymentesítése
Szociális Gondozási Központ akadálymentesítése

ÉAOP-4.1.5-2007-0172 azonosítójú, „Szociális Gondozási Központ épületének komplex akadálymentesítése”Akadálymentes a Hajdúszoboszlói Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ

A Hajdúszoboszlói Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ a szociálisan rászorult vagy segítségért hozzánk forduló személyek, családok számára nyújt segítséget problémájuk megoldásában.
Feladataink: a családsegítés, gyermekjóléti szolgáltatás, szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, idősek klubja, valamint a fogyatékkal élőket segítő támogató szolgáltatás.2009. január elsejétől működünk kistérségi intézményként, társulva Hajdúszovát és Nagyhegyes településekkel az ottani szociális ellátás érdekében.


2008. őszén Európai Uniós forrásból valósult meg a hajdúszoboszlói Gondozási Központ komplex akadálymentesítése. Ezen beruházás volt az első a Városunk életében, amely az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-alföldi Operatív Program támogatási rendszerében valósulhatott meg.A felújítás során átalakításra került minden olyan helyiség amelyet idősek, fogyatékkal élők, mozgásukban korlátozott személyek, látássérültek, hallássérültek használnak, hogy mindennapi életük kényelmesebb, biztonságosabb legyen.

  
Rámpa került kialakításra, akadálymentesek lettek a fürdőszobák, korlát, vezetősáv segíti a tájékozódást, a biztonságos közlekedést. Indukciós hurok került kialakításra a hallássérültek számára. Információs pult került kialakításra.Az átalakítás nagyban segíti a Gondozási Központba látogató és ott tartózkodó ügyfeleink, ellátottjaink mozgását, tájékozódását az épületben. A szép, felújított környezet kellemessé teszi az intézményben eltöltött időt ellátott, dolgozó számára egyaránt.


Készítette: Zabos Péterné – intézményvezető

http://www.binexpub.hu/digitalcity/entity/entityNews.jsp?dom=AAAABIOO&prt=AAAAUPPJ&egd=AAAAUKEK&hir=AAABGHTL


TÁJÉKOZTATÓ

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata a fenntartásában működő Szociális Gondozási Központ Bocskai u. 35. szám alatti épületének komplex (fizikai és audiovizuális) akadálymentesítésére a tavalyi évben pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-alföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez.
A pályázat 10.000.000,-Ft támogatásban részesült, így ez év decemberére elkészült a fejlesztés. A kivitelezést közbeszerzési eljárást követően a Cívis Épületkarbantartó Kft. végezte el.

A beruházás elemei nagy vonalakban a következők voltak: rámpák építése, nyílászárók cseréje, akadálymentes WC-k, zuhanyzó kialakítása, a padlóburkolaton vezetősáv kialakítása, védőkorlátok elhelyezése, információs pult elhelyezése, akadálymentes parkolók építése. Ezeken túl új információs táblák, ajtófelirati táblák kerültek elhelyezésre melyeken az információk Braille írással is feltüntetésre kerültek. A kialakított információs pult és a társalgó szoba indukciós hurokkal került ellátásra, ez a hallássérültek telekommuníkációs akadálymentesítését szolgálja.
Jelenleg az ÉAOP pályázat elszámolása, illetve az átalakításhoz elengedhetetlen használatbavételi engedély beszerzése zajlik.


Hajdúszoboszló, 2008. december 10.

http://www.binexpub.hu/digitalcity/entity/entityNews.jsp?dom=AAAABIOO&prt=AAAAUPPJ&egd=AAAAUKEK&hir=AAABFFWD