ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Szervezeti felépítés

A Paktummenedzsment szervezet és az Irányító Csoport

A foglalkoztatási paktum aláírásával jön létre a Paktummenedzsment szervezet, továbbá felállításra kerül a paktum Irányító Csoport.
A menedzsment szervezet feladata egyrészt az Irányító Csoport munkájának segítése lesz, de foglalkoztatásra irányuló projekttervek generálásban és kidolgozásában közreműködik. A Paktummenedzsment szervezi a foglalkoztatási és szakmai fórumokat is, amelyek lehetőséget biztosítanak a kistérségi szereplők véleményeinek, ötleteinek megismerésére, valamint a paktummal kapcsolatos tapasztalatcserékre, beszámolókra.
Az Irányító Csoport tagjai a paktumot aláírók köréből kerülnek ki, akik ezáltal szakmai felkészültségüknek megfelelő, aktív szerepet tudnak vállalni a kistérség foglalkoztatási szintjének javításában és munkanélküliség csökkentésében, valamint képviselik a kistérséget a „külvilág” felé.
A két szervezet aktív működésével, jó eséllyel nyílik lehetőség arra, hogy a kistérség munkaerő-piaci helyzete javuljon és ezáltal az itt élő lakosság életszínvonala, valamint a térség gazdasági versenyképessége javuljon.
A paktumban folyó munka és információ áramlást a következő ábra mutatja: