ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
A beruházásról


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.


ÉAOP-4.1.1/2F-2f-2009-0001


Hajdúszoboszló Város Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv, Észak- Alföldi Operatív Program Oktatási- nevelési intézmények fejlesztése c. pályázatán 464.020.273 Ft uniós támogatásban részesült.

A projekt megvalósulásával az intézmény megújul, akadálymentesítése megtörténik. Ebből a beruházásból mind a város, mind az oktatási intézmény profitálhat, hiszen a város lakosai és az iskola diákjai használhatják kényelmesebben a gimnáziumot. Egy szebb, élhetőbb és korszerűbb iskola születik.

3043 m2 hasznos alapterületen komplex akadálymentesítés történik, melynek során új mozgássérült vizesblokkot és rámpákat építenek. Az épület új burkolatot és festést kap. A homlokzatot hőszigetelik, illetve a homlokzati nyílászárók és belső ajtók cseréje is megtörténik. Korszerűsítik a fűtést és cserélik az elektromos hálózatot, amit akadálymentesítenek is. Ennek köszönhetően lesz indukciós hurok valamint hang és fényjelző berendezés. Az épület bővítményeként liftet építenek és megújulnak a sportpályák is. A kivitelező ígérete szerint a munkálatokat a legkorszerűbb technológiával és a mai kornak megfelelő anyagok felhasználásával végzik.

A gimnázium felújításával kapcsolatos munkák kivitelezésére a 2009. július 13-án benyújtott pályázat alapján a Hunép Universal Zrt. És a NÁDÉP kft. által létrehozott konzorcium nyert lehetőséget. Az eredményhirdetés 2009. július 28-án történt. A szerződés aláírására 2009. november 2-án került sor.

A projekt várható befejezése 2010. márciusa, de a különböző elszámolásokat is beleszámolva 2010. szeptemberében ér véget.