ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Projekt előzmények
2008. március 11-én a Városi Bölcsőde azzal a kérelemmel fordult a Hivatal felé, hogy a bölcsődék fejlesztését, kapacitásbővítését, felújítását, korszerűsítését célzó kétfordulós pályázaton indulni szeretnének.
A Képviselő-testület a 48/2008. (III. 27.) számú határozatában támogatta a Városi Bölcsőde elképzelésit, és a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Kht.-t bízta meg a pályázat, valamint a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésével.

Az első fordulós pályázati anyag benyújtására 2008. 07. 02.-án került sor, a támogatási döntést 2009. május 15-én vette kézhez az Önkormányzat.

Az engedélyes terveket Bal-Arch Kft. készítette, melynek ismeretében a kiviteli tervek készítésével kapcsolatban a legjobb ajánlatot a BOM-ÉP Kft. tette. Javaslatára jött az ötlet, hogy a tervezett bővítmény teljes alápincézésével egy plusz 150 m2-es teljes értékű alagsori épületrész valósuljon meg. Az elképzelést a testület támogatta.

A projektfejlesztés időszakát követően a második fordulós pályázati anyag 2010. 02. 26-án került benyújtásra. Az Önkormányzat 2010. május 06-án értesült a döntésről, miszerint a Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága a projektet 92.184.999,-Ft összegű támogatásban részesítette.

A kiviteli tervek és költségvetés elkészült, ezek alapján a jogerős építési engedély illetve a kiviteli terv birtokában kiírásra került a közbeszerzés a kivitelező kiválasztására vonatkozóan.
Az eljárás nyertese a D&D Builder Kft. lett, a második legelőnyösebb ajánlatot a DH-Szervíz Kft. adta.

Valamennyi ajánlat meghaladta a jelenleg rendelkezésre álló keretet, így többlet önerő biztosítása volt szükséges.

A kivitelezővel a vállalkozási szerződés 2011. június 6-án került aláírásra, a munkaterület pedig másnap átadásra került és a kivitelezési munkák megkezdődtek.

A munkálatok befejezésének várható ideje 2011. szeptember 30.

A pályázathoz kapcsolódó nyitórendezvény 2011. június 22.-én került megtartásra.