ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Sajtóanyag

Meghívó sajtókonferenciára  2009

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv, Észak- Alföldi Operatív Program Oktatási- nevelési intézmények fejlesztése c. pályázatán 464.020.273 Ft uniós támogatásban részesült, amelynek célja a 

HŐGYES ENDRE GIMNÁZIUM KOMPLEX FELÚJÍTÁSA ÉS AKADÁLYMENTESÍTÉSE

A Támogatási Szerződés 2009. szeptember 1-én került aláírásra.
A projekt megvalósulásával az intézmény megújul, akadálymentesítése megtörténik. Ebből a beruházásból mind a város, mind az oktatási intézmény profitálhat, hiszen a város lakosai és az iskola diákjai használhatják kényelmesebben a gimnáziumot. Egy szebb, élhetőbb és korszerűbb iskola születik. 
 
A projekt indításáról 2009. december 14-én  14 órakor sajtótájékoztatót tartunk, amelyre tisztelettel meghívjuk Önt.
 
A sajtótájékoztató helye: Nelson Étterem és Cukrászda Hősök tere 4       
A sajtótájékoztató témája: Az elnyert pályázat ismertetése, a majdan elkészülő beruházás bemutatása.

A sajtótájékoztatót tartja:

  • Szandai Kázmér Hőgyes Endre Gimnázium és Szakközépiskola, igazgató
  • Varga Imre Hajdúszoboszló város Oktatási, Művelődési, Sport Iroda irodavezető
  • Hegymegi István általános vezérigazgató helyettes és műszaki igazgató Hunép Universal Építőipari Zrt.
  • Kamuti Géza termelési igazgató Hunép Universal Építőipari Zrt.
  • Pavluska Péter ügyvezető igazgató Nádép Kft.

Részvételi szándékát kérjük, az alábbi elérhetőségeken jelezze:


Szabó János, 70/387-1828-as telefonszámon

Debrecen, 2009. december 10.   


Sajtótájékoztató

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv, Észak- Alföldi Operatív Program Oktatási- nevelési intézmények fejlesztése c. pályázatán 464.020.273 Ft uniós támogatásban részesült, amelynek célja a Hőgyes Endre Gimnázium komplex felújítása és akadálymentesítése.

Ezzel kapcsolatban tartottak az érintettek sajtótájékoztatót és nyitórendezvényt december 14-én. A sajtó érdeklődésére Szandai Kázmér a Hőgyes Endre Gimnázium és Szakközépiskola, igazgatója röviden ismertette a projekt előéletét. A gimnázium felújításával kapcsolatos munkák kivitelezésére a 2009. július 13-án benyújtott pályázat alapján a Hunép Universal Zrt. És a NÁDÉP kft. által létrehozott konzorcium nyert lehetőséget. Az eredményhirdetés 2009. július 28-án történt. Az első Projektértekezleten 2009. szeptember 09-én a jelenlévők áttekintették a fennálló műszaki problémákat, tervhiányosságokat, a tervellenőri megállapításokat, valamint a munkaterület esetleges átvételét. 2009 október 5.-e és 7.-e között a kivitelező céghez megérkeztek az építész-, tartószerkezeti-, épületgépészeti és épületvillamossági nyilatkozatok, majd október 19-én a tervezőkkel további egyeztetés történt. A szerződés aláírására 2009. november 2-án került sor. A munkaterületen a bontási munkálatokat 10 nap alatt elvégezték.

Varga Imre Hajdúszoboszló város Oktatási, Művelődési, Sport Iroda irodavezetője, méltatta a beruházást. Véleménye szerinte ez sokat jelenet a városnak, a jelenlegi és leendő diákoknak, valamint az iskola szülői közösségének. Kényelmesebb és élhetőbb oktatási intézményt kap a beruházás végén a város, amely remélhetőleg sok-sok évtizeden keresztül megoldja a most felmerült problémákat.

A kivitelező konzorciumot képviselő Hegymegi István általános vezérigazgató helyettes és műszaki igazgató elmondta, hogy 3043 m2 hasznos alapterületen komplex akadálymentesítés történik, melynek során új mozgássérült vizesblokkot és rámpákat építenek. Az épület új burkolatot és festést kap. A homlokzatot hőszigetelik, illetve a homlokzati nyílászárók és belső ajtók cseréje is megtörténik. Korszerűsítik a fűtést és cserélik az elektromos hálózatot, amit akadálymentésítenek is. Ennek köszönhetően lesz indukciós hurok valamint hang és fényjelző berendezés. Az épület bővítményeként liftet építenek és megújulnak a sportpályák is. A kivitelező ígérete szerint a munkálatokat a legkorszerűbb technológiával és a mai kornak megfelelő anyagok felhasználásával végzik. A projekt várható befejezése 2010. márciusa, de a különböző elszámolásokat is beleszámolva 2010. szeptemberében ér véget.

Debrecen, 2009. december 14.

Szerző: Városfejlesztési Kommunális Iroda