ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hírek, sajtóanyag

Megtörtént a belváros funkcionális kiterjesztése


Hajdúszoboszló Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül az „Zöld város kialakítása” tárgyú felhívásra adott be támogatási kérelmet. „(H)ősök terein- Kálvin tér és környezetének megújítása Hajdúszoboszlón” című, TOP-2.1.2-15-HB1-2016-00005 azonosító számú pályázat megvalósítása megtörtént. A projekt megvalósításhoz 372,18 millió forint összegű támogatásban részesült az Önkormányzat. A támogatás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap biztosítja, az Európai Unió biztosítja a Magyar Állam társfinanszírozásával.

A projekt átfogó célja, a belváros funkcionális kiterjesztése, olyan központi terek láncolatának kialakítása, amelyek meghatározzák a város arculatát, ugyanakkor kellemes környezetet biztosítanak mind a gyalogos forgalom, mind a kerékpárral vagy gépkocsival közlekedők számára.
A fejlesztés eredményeként megvalósuló két projektelem egymással hálózatot alkotva helyezkedik el:
•    Kálvin tér és környezetének rekonstrukciója során zöldterületi és közlekedési infrastruktúra fejlesztések, illetve kihasználatlan, városképet romboló épületrész (régi Alföldi étterem) bontása történt meg. Érintett helyszínek a Gönczy Pál utca, Kálvin tér és Foghtüy utca eleje.
•    Helyi termék és kézműves piac kialakítás során a Bocskai Kertmozi jelenleg alulhasznosított területének rekonstrukciója megtörtént.

A projektről bővebb információt a www.hajduszoboszlo.eu oldalon olvashatnak.