ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
A projekt bemutatása

Hajdúszoboszlói Járóbeteg - Ellátó centrum - a kistérségi egészségügyi alappillér fenntartható korszerűsítése

(ÉAOP-2007-4.1.2.)

650 millió forintnyi európai uniós pályázati pénzt nyert Hajdúszoboszló a városi Járóbeteg-Ellátó Centrum korszerűsítésére. A beruházás keretében komfortosítják az Egészségházat, új szakrendelések bevezetésével pedig megsokszorozzák az egy helyben elérhető szolgáltatásokat. A fejlesztés jelentősen javítja a térségben élő 35 ezer ember életminőségét, hiszen a beruházás hatására nagymértékben csökken a betegút és a várakozási idő, s egyúttal sokkal magasabb színvonalú szolgáltatás válik elérhetővé.

A projekt célja a rendelők átszervezése, racionalizálása a nappali kórház részleg, valamint az új alap- és szakellátások speciális építészeti igényű elhelyezése érdekében. Az átalakítással a betegjogokat előtérbe helyező betegbehívó rendszer kialakítására kerül sor. Az épület teljes külső homlokzatát hőszigetelik, a sok önálló klímaberendezést pedig környezetkímélő és gazdaságos módon központosítják. Az épületet emellett teljes körűen akadálymentesítik, a várókat komfortosítják, emellett pedig nagy befogadóképességű parkolót is kiépítenek. Az intézmény körül padokkal ellátott közpark jön létre.

A jelenleg működő szakellátások óraszámának növelése mellett új szakrendelések is helyet kapnak majd az intézményben, az épület korszerűsítésével felszabaduló helyiségekben pedig iskolai-, illetve civil foglalkozások, felvilágosító- és betegápoló tanfolyamok indulnak.