ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
A projekt bemutatása

TÁJÉKOZTATÓ A „HAJDÚSZOBOSZLÓI GYERMEKSZIGET BÖLCSŐDE APRÓCSKA BÖLCSŐDEI TAGINTÉZMÉNYÉNEK LÉTREHOZÁSA” CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma: TOP-1.4.1-19-HB1-2019-00013

Kedvezményezett: Hajdúszoboszló Város Önkormányzata

Projekt címe: Hajdúszoboszlói Gyermeksziget Bölcsőde Aprócska Bölcsődei Tagintézményének létrehozása

Megítélt támogatás: 302.395.958,-Ft

Támogatás mértéke: 100%

Tervezett befejezés: 2022.12. 16.

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata az új telephely létrehozásával a Hajdúszoboszlói Gyermeksziget Bölcsőde bölcsődei férőhelyeinek számát kívánja tovább bővíteni. Évről évre egyre több a bölcsődébe jelentkezők száma, és férőhely-hiány miatt a várólistára egyre többen kerülnek fel. Mivel a jelenleg működő bölcsőde épülete tovább nem bővíthető az építészeti adottságok miatt, így másik területen telephely kialakítása vált szükségessé. A telephelyen egy gondozási egység, egy 1x12 férőhelyes és egy 1x14 férőhelyes csoportszoba kialakítására kerül sor, valamint az ehhez tartozó kiszolgáló helyiségek építésére. Így az új telephelyen 26 gyermek ellátására nyílik lehetőség. Az új épület nettó alapterülete 428,47 nm, a kapcsolódó játszóudvar mérete 772 nm. Eszközbeszerzésnél a gondozási egységben a szakmai munka ellátásához és a működtetéshez szükséges kötelező eszközök és berendezések teljes körű beszerzése a cél. A projekt eredményeként a kisgyermeket nevelő szülők munkaviszonyba való visszatérésének illetve létesítésének időpontja tervezhetővé válik, a férőhelyekre várók száma csökken valamint a veszélyeztetettséget észlelő jelzőrendszer tagjai által kapott jelzések/kérések alapján a szociálisan rászoruló gyermekek bölcsődei ellátásban részesülhetnek prevenciós céllal. A projekt javítja továbbá az anyák jövedelem szerzési esélyeit, így az anyagi többletforrásnak köszönhetően megelőzhetővé válik a szociális problémák nagy része.

A projektben a kivitelezés megkezdhetőségéhez lefolytatásra került a közbeszerzési eljárás. A beérkezett ajánlatok azonban a piaci árak változásai miatt magasabbnak bizonyultak, mint az eredetileg megítélt 244.705.881,- Ft összegű támogatás, ezért az Önkormányzat a Támogató felé fordult többlettámogatásért. A többlettámogatás 57.690.077,- Ft összegű, melynek segítségével a projekt kivitelezéséhez szükséges vállalkozási szerződés a nyertes ajánlattevővel megkötésre került 2021. december 10. napján. A Kivitelező nagy erőkkel megkezdi az új bölcsőde építését, így a projekt várható befejezési határideje 2022. december 16. napjára  módosul.


A projektben a kivitelezés nagy erőkkel folyik, 2022. július 6 napjára elérte a 25%-os készültséget, amikor is az ideiglenes közművek megrendelésével, az  épület alapjainak elkészítésével, az alapok vasalásával, a falazási munkák megkezdésével, az áthidalók elhelyezésével, a födém elkészítésével a kivitelező a szerkezetkész állapotot igyekezett biztosítani.

A mérföldkő szerint meghatározott időre, 2022. augusztus 15. napjára pedig a kivitelezési munka elérte az 50%-os készültségi fokot. A válaszfalazási munkák, a tetőfedés, az áthidalók elhelyezése, a tetőablakok elhelyezése,a gépészeti munkák megkezdése és az elektromos munkák ütemezett feladatait valósította meg a kivitelező.