ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Projekt zárása


HAJDÚSZOBOSZLÓ GYÓGYHELY

KOMPLEX TURISZTIKAI FEJLESZTÉSE

GIN0P-7.1.9-17-2018-00011


A MÁTYÁS KIRÁLY SÉTÁNY ÉS A SZENT ISTVÁN PARK MEGÚJULT


2022/11/15

Az elmúlt egy évben a „Hajdúszoboszló gyógyhely komplex turisztikai fejlesztése” című, GINOP-7.1.9-17-2018-00011 kódszámú projekt keretében a Mátyás Király sétány és a Szent István park jelentős része is megújult. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata, a Hajdúszoboszlói Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft., a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., a Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt. és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány konzorciumi összefogásban, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül, 2,077 milliárd forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásból valósította meg a fejlesztést.

2022. október 21-én került hivatalosan átadásra a „Hajdúszoboszló gyógyhely komplex turisztikai fejlesztése” című projekt keretében létrejött fejlesztés, melynek részeként a Mátyás Király sétány és a Szent István park jelentős része is megújult. A sikeres projektnek köszönhetően a sétány gépjárműforgalmának csillapítása mellett a projekt megvalósításával egy attraktív sétáló utca jött létre, melyet 10 különleges élménypont tesz még érdekesebbé és látványosabbá a látogatók számára. A projekt keretein belül, egy fedett kerékpártároló és egy árusító egység is kialakításra került egy családbarát mosdóval együtt.
A Hungarospa főbejárata előtti új szökőkúttól, egészen a Mátyás Király Sétány végéig tartó szakaszon, a Debrecen – Hortobágy – Tiszató - Hajdúszoboszló desztináció bemutatásának tematikájára épített - Mélység, Origó, Debrecen, Fény, Hullám, Smart, Hortobágy, Kultúra hídja, Bolyongó, Víz elnevezésű – élménypontok kerültek kialakításra.
Az élménypontok környezetében különleges vizes élményelemek is létesültek. A harangház dallamaival szinkronizált szökőkút és a kishajó úsztató medence egyaránt jó szórakozást kínál minden korosztálynak. A sétány különböző pontjain művészi alkotások, kifejező, tematikus bronzszobrok is helyet kaptak. A ledes fényinstallációknak és az utcai design bútoroknak köszönhetően a sétány az esti órákban is egyedi vizuális élményt biztosít a sétáló közönség számára. A fejlesztéssel Hajdúszoboszló városa újabb nagy lépést tett a vendégek és a helyi lakosság még magasabb színvonalú kiszolgálásának érdekében.
„A projektről bővebb információt a www.hajduszoboszlo.eu oldalon olvashatnak.”, a projekt rövid videós összefoglalóját pedig ezen a linken keresztül tekinthetik meg: https://youtu.be/5tcT5kdOTEo