ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Skip Navigation Links
További hírek innen: Önkormányzat
Hőforrás utca útrekonstrukciója

Nagyszabású útrekonstrukciós beruházást hajtott végre Hajdúszoboszló Európai Uniós, állami és önkormányzati forrásbólNagyszabású útrekonstrukciós beruházást hajtott végre Hajdúszoboszló Európai Uniós, állami és önkormányzati forrásból

A „Hőforrás utca útrekonstrukciója Hajdúszoboszlón” megnevezésű projekt során az útburkolat felújítására és korszerűsítésére, parkolóhelyek rekonstrukciójára és csapadékvíz-elvezető kiépítésére került sor, illetve a városon belüli közösségi közlekedés feltételei is javultak.

Magyarország legnagyobb termálvizű fürdőhelyén jelentős volt az átalakulás. A Hőforrás utca korszerűsítésén belül átépítették az autóbuszöblöket, felújították a szegélyeket, járda épült a Pávai Vajna Ferenc Általános Iskolánál, miközben a csapadékvíz-elvezető rendszer is rendezésre került.

Az ÉAOP-3.1.2/A-11-2012-0029 azonosító számú több, mint 200 millió forint összköltségű projekt 90%-át támogatásból finanszírozta  Hajdúszoboszló Város Önkormányzata.


A beruházás keretében az alábbiak valósultak meg:
•    Útburkolat korszerűsítés (15.890m2)
•    Autóbuszöblök kiépítése (6 db), felújítása (2 db)
•    Csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése (680,5 m)
•    Kétoldali leállósáv létesítése 2,50 m szélességben a Debreceni útfél és Gázláng utca közötti szakaszon
•    Fedett utasváró építmény elhelyezése buszmegállókhoz (6 db)
•    Fém hulladékgyűjtők kihelyezése buszmegállókhoz (8 db)
•    Elektromos légvezeték és távközlési tartóoszlopok áthelyezése.

A munkák ütemezése során kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a vendéglátást, idegenforgalmi tevékenységet a lehető legkisebb mértékben zavarják a felújítási munkálatok.