ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Skip Navigation Links
További hírek innen: Civilek
Gázláng Nyugdíjas Egyesület Hajdúszoboszlói Klubszervezet bemutatkozása

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata szeretné bemutatni a városunkban tevékenykedő civil szervezeteket. Ennek érdekében indult el új rovatunk.

1. MEGALAKULÁS

Mikor alakult a szervezet? Melyek voltak a főbb motivációk a létrehozásában? Hány fővel indult? Jelenleg mennyi a tagjainak száma?  Tagjai, önkéntesei számára szerveznek-e képzéseket, tréningeket? Kérjük, mutassa be az Önök szervezetét néhány mondatban!

- A „Gázláng” Nyugdíjas Egyesületünk 2002-ben 23 fővel alakult, debreceni székhellyel, jelenleg 172 fő taggal rendelkezik. Ez a taglétszám 4 településen működik: Debrecenben, Hajdúszoboszlón, Szolnokon és Gödöllőn.
A „Gázláng” Hajdúszoboszlói Klubja a legnagyobb taglétszámmal rendelkező klub (80 fő).
Tagjaink a TIGÁZ Zrt. nyugdíjasaiból és azok hozzátartozóiból tevődik össze, de van néhány külsős, nem TIGÁZ-os tagunk is.
Minden hónap utolsó szerdáján rendszeresen klubgyűlés tartunk.

2. TEVÉKENYSÉG

Melyek a szervezet főbb tevékenységei, és melyek voltak az eddigi legkiemelkedőbb eredményeik? Csatlakoznak- e helyi, illetve országos eseményekhez, kampányokhoz?
(Mint tudjuk, az önkormányzat az egyéb segítségnyújtás mellett anyagilag is támogatja a civil szervezeteket. Hogyan illeszkedik tevékenységük az önkormányzat feladataihoz, hogyan segítik azt?)
Sok esetben, a pályázatok értékelésénél az együttműködési megállapodások megléte plusz pontokat jelentenek, és ezek a szervezetek pozitívabb elbírálást élveznek. Van-e ilyen megállapodásuk az önkormányzattal?
Milyen marketing, és azon belül kommunikációs eszközöket alkalmaztak eddigi gyakorlatuk során? A jövőben tervezik-e ezek igénybevételét? (Weboldal, Facebook oldal, stb.)

- Fontos tevékenységünk az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés.
Szabadidős programok és egyéb, a tagok által javasolt és elfogadott rendezvények megszervezése (ismeretterjesztő kirándulások, színház, nevezetes események közös megünneplése). Klubunk több éve részt vesz az országos „TE SZEDD” mozgalomban is.
Több civil szervezettel tartunk szoros kapcsolatot (Országos Fogyasztóvédelmi Egyesülettel, Kovács Máté Művelődési Központtal, Polgármesteri Hivatallal, Hungarospra Zrt-vel, Hajdúszoboszlói Vöröskereszttel,  és nem utolsó sorban  a Derűs Alkony Nyugdíjas Klubbal.