ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Skip Navigation Links
További hírek innen: Civilek
Hajdúszoboszló Művészetoktatásáért Alapítvány bemutatkozása

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata szeretné bemutatni a városunkban tevékenykedő civil szervezeteket. Ennek érdekében indult el új rovatunk.
1. MEGALAKULÁS

Mikor alakult a szervezet? Melyek voltak a főbb motivációk a létrehozásában? Hány fővel indult? Jelenleg mennyi a tagjainak száma?  Tagjai, önkéntesei számára szerveznek-e képzéseket, tréningeket? Kérjük, mutassa be az Önök szervezetét néhány mondatban!

- A szervezet alapításának éve 2005. Az alapítvány 3 fővel indult.

A létrehozásban a legfőbb motiváció:

  • a Szabó László Alapfokú Művészeti Iskola képzéseiben résztvevő gyerekek támogatása,
  • hazai és nemzetközi fellépéseken való részvétel,
  • fesztiválok, kiállítások rendezése, szervezése,
  • haza és nemzetközi képzőművészeti pályázatokon való részvétel,
  • tehetségek felfedezése, tehetséggondozás,
  • táborozási lehetőségekhez való anyagi hozzájárulás,
  • hátrányos körülmények között élő tehetséges gyermekek támogatása, segítése,
  • színvonalas munkához az eszközök, tárgyi feltételek biztosítása.

A tagok száma jelenleg is 3 fő.


2. TEVÉKENYSÉG

Melyek a szervezet főbb tevékenységei, és melyek voltak az eddigi legkiemelkedőbb eredményeik? Csatlakoznak- e helyi, illetve országos eseményekhez, kampányokhoz?
(Mint tudjuk, az önkormányzat az egyéb segítségnyújtás mellett anyagilag is támogatja a civil szervezeteket. Hogyan illeszkedik tevékenységük az önkormányzat feladataihoz, hogyan segítik azt?)
Sok esetben, a pályázatok értékelésénél az együttműködési megállapodások megléte plusz pontokat jelentenek, és ezek a szervezetek pozitívabb elbírálást élveznek. Van-e ilyen megállapodásuk az önkormányzattal?
Milyen marketing, és azon belül kommunikációs eszközöket alkalmaztak eddigi gyakorlatuk során? A jövőben tervezik-e ezek igénybevételét? (Weboldal, Facebook oldal, stb.)

- Az alapításkor meghatározott motivációs célok lefedik a tevékenységet. A képzőművészeti tanszak területén tanulóink folyamatosan, kiemelkedő nemzetközi és országos eredményeket érnek el. A művészeti iskola tánc tanszakos tanulói rendszeresen fellépnek a helyi kulturális rendezvényeken. Az önkormányzat kulturális feladataihoz a programok megvalósításának területén csatlakozik mind az alapítvány, mind a Szabó László Alapfokú Művészeti Iskola. Az iskola weboldalán rendszeresen beszámolunk az alapítvány számlaszámára utalt adó 1% felhasználásról.


3.      NEHÉZSÉGEK

A folyamatos jogszabály-változások miatt igen nehéz a civil szervezetek megalapítása és működtetése. Milyen további kihívásokkal találkoznak mindennapjaik során?

- Jogszabályi változások következtében jelenleg nem közhasznú a szervezet jogállása. Hosszú eljárás sorozat biztosítaná újra ezt a státuszt.

 

4.      KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLTATÓ IRODA

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata európai uniós pályázati támogatással létrehozta az ifjúsági-civil információs és az infomentor irodát. Milyen tapasztalatai vannak az ifjúsági-civil információs és az infomentor irodával kapcsolatban? Igénybe vette-e már a szolgáltatásaikat? Milyen segítséget kaptak a tevékenységük során? Mennyire volt elégedett a szolgáltatásokkal?  A jövőben milyen segítségre lenne szüksége?

- Eddig nem vettük igénybe ezen szolgáltatásokat, tájékozódni fogunk a lehetőségekről.