ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Skip Navigation Links
További hírek innen: Civilek
SILVER-D Látványtánc Egyesület bemutatkozása

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata szeretné bemutatni a városunkban tevékenykedő civil szervezeteket. Ennek érdekében indult el új rovatunk.
1.
MEGALAKULÁS

Mikor alakult a szervezet? Melyek voltak a főbb motivációk a létrehozásában? Hány fővel indult? Jelenleg mennyi a tagjainak száma?  Tagjai, önkéntesei számára szerveznek-e képzéseket, tréningeket? Kérjük, mutassa be az Önök szervezetét néhány mondatban!

- Az egyesület 2014. augusztus 28-án alakult. Főbb motivációnk, hogy versenyekre tudjunk eljutni. 30-40 fő között mozognak a tagok.  
Szervezünk képzéseket és tréningeket: hastánc tábort, workshop-ot, hastánc találkozót. A tánc és a mozgás szeretete hozta össze ezeket az asszonyokat, lányokat, gyerekeket. Hagyomány teremtés, a tánc népszerűsítése, közösségépítés, szabadidős tömegszórakoztatás a célunk.


2. TEVÉKENYSÉG

Melyek a szervezet főbb tevékenységei, és melyek voltak az eddigi legkiemelkedőbb eredményeik? Csatlakoznak- e helyi, illetve országos eseményekhez, kampányokhoz?
(Mint tudjuk, az önkormányzat az egyéb segítségnyújtás mellett anyagilag is támogatja a civil szervezeteket. Hogyan illeszkedik tevékenységük az önkormányzat feladataihoz, hogyan segítik azt?)
Sok esetben, a pályázatok értékelésénél az együttműködési megállapodások megléte plusz pontokat jelentenek, és ezek a szervezetek pozitívabb elbírálást élveznek. Van-e ilyen megállapodásuk az önkormányzattal?
Milyen marketing, és azon belül kommunikációs eszközöket alkalmaztak eddigi gyakorlatuk során? A jövőben tervezik-e ezek igénybevételét? (Weboldal, Facebook oldal, stb.)

- Hastánc vonulás a városunkban. Legkiemelkedőbb eredményünk egy háromfordulós verseny, ahol kijutottunk az Európa Bajnokságra. Három arany és egy ezüst díjjal tértünk haza. Kiemelkedőnek tartom még az év végi hastánc gálánkat. Ezeket a költségeket pályázati pénzből fizetjük ki. Ilyen például: nevezési díjak, útiköltségek, fellépéshez szükséges eszközök, ruhák. Felkérésre szívesen táncolnánk, de a legtöbb esetben városunk nem él ezzel a lehetőséggel.
Marketing: a Facebook oldalon vagyunk jelen, ahol rengeteg képet nézhetnek meg a látogatók. Valamint a Youtube-ra van feltöltve néhány videónk.


3. NEHÉZSÉGEK

A folyamatos jogszabály-változások miatt igen nehéz a civil szervezetek megalapítása és működtetése. Milyen további kihívásokkal találkoznak mindennapjaik során?

- Mi egy kicsi amatőr hastánc csoport vagyunk, a SILVER-D Látványtánc Egyesületen belül. Nagyon sok esetben falba ütközünk, ha valamit szervezni, tenni szeretnénk. Pl.: a hastánc vonuláshoz és fesztiválhoz szükséges zene biztosítása, a szabadtéri színpadnál a hangtechnika és világítás biztosítása, városi rendezvényekre való bejutás (Szent Iván éjszakája, gyereknap, örömnap...)