ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Skip Navigation Links
További hírek innen: Civilek
Emlékszoba Alapítvány bemutatkozása

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata szeretné bemutatni a városunkban tevékenykedő civil szervezeteket. Ennek érdekében indult el új rovatunk.


1. MEGALAKULÁS
Mikor alakult a szervezet? Melyek voltak a főbb motivációk a létrehozásában? Hány fővel indult? Jelenleg mennyi a tagjainak száma?  Tagjai, önkéntesei számára szerveznek-e képzéseket, tréningeket? Kérjük, mutassa be az Önök szervezetét néhány mondatban!

- 2008-ban Hajdúszoboszlón, a Szabó László zug 6. fsz. 1-es lakásában rendeztem be az Emlékszobát, ahol elhelyeztem Bieliczky Joó Sándor újságíró, költő (1929 – 1983) irodalmi hagyatékát, a magam rádiós zenetörténeti gyűjteményét és a családi emlékeket. Az Emlékszoba fennmaradásának, jövőjének biztosítása, valamint könyvkiadásokhoz pályázatok benyújtásának lehetősége érdekében alapítványt kezdeményeztem. Neve: Emlékszoba Alapítvány – a zene és a költészet ápolásáért, amelyet 2015. június 1-én a Debreceni Törvényszék 2133. szám alatt nyilvántartásba vett. Apk. 60.095/2014/10. szám. Adószám: 18655863 – 1 – 09.

2. TEVÉKENYSÉG
Melyek a szervezet főbb tevékenységei, és melyek voltak az eddigi legkiemelkedőbb eredményeik? Csatlakoznak- e helyi, illetve országos eseményekhez, kampányokhoz? (Mint tudjuk, az önkormányzat az egyéb segítségnyújtás mellett anyagilag is támogatja a civil szervezeteket. Hogyan illeszkedik tevékenységük az önkormányzat feladataihoz, hogyan segítik azt?) Sok esetben, a pályázatok értékelésénél az együttműködési megállapodások megléte plusz pontokat jelentenek, és ezek a szervezetek pozitívabb elbírálást élveznek. Van-e ilyen megállapodásuk az önkormányzattal? Milyen marketing, és azon belül kommunikációs eszközöket alkalmaztak eddigi gyakorlatuk során? A jövőben tervezik-e ezek igénybevételét? (Weboldal, Facebook oldal, stb.)

- Egykori gimnáziumi társaim részvételével megalakítottuk a Baráti körünket és havonta Irodalmi délutánt rendezünk. 2011-ben az eddigi baráti kört kiegészítettük iskolai tanulókkal, és létrehoztuk a Főnix Versmondó- és Népdalkört. Közös célunk a zene és a költészet ápolása. Időnként kilépünk az Emlékszoba (csupán 25 fős), otthonos falai közül, hogy műsorunkkal a Kulturális Központban a szülők, rokonok, barátok nagyobb közössége számára is derűt sugározzunk. 2015-ben és 2016-ban csatlakoztunk az Országos Wass Albert maratonhoz. 2016. február 26-án a Hajdúszoboszlói Polgári Olvasókörhöz kapcsolódva, többen részt vettünk a Bocskai István Múzeumban tartott rendezvényen. Február 27-én pedig a Főnix Versmondó- és Népdalkör a Kulturális Központban rendezte meg a WASS ALBERT VARÁZS című klubfoglalkozását.

Feladataink:
1./ A Baráti találkozók, a Főnix Versmondó- és Népdalkör megszervezése, műsorának összeállítása, betanítása, bemutatása.
2./ Bieliczky Joó Sándor hajdúszoboszlói születésű újságíró, költő (1929 – 1983) irodalmi hagyatékának ápolása, írásainak, verseinek közzététele, kiadása, és Bieliczkyné Buzás Éva zenetörténeti gyűjteményének közzététele, feldolgozása, kiadása.

Pályázat:
1974 – 2007-ig a Magyar Rádióban dolgoztam (33 évig). Legfontosabb munkám a „Rádiófónia – 75 esztendő a magyar zene hullámhosszán” címmel ment adásba. A 185 műsor rövidített, írásos változatát készítettem el négy kötetben. Ezt szeretném a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával kiadatni. A pályázat elkészítésében segítséget kaptam Vincze Ferenc jegyző úrtól és Fehér Adrienn képviselői asszisztens és elektronikus szervezési ügyintézőtől, amit hálásan köszönök!
Mivel az Emlékszoba Alapítvány még csak egy év óta létezik, a pályázat írásán kívül még nem alakult ki más kapcsolatunk Hajdúszoboszló Város Önkormányzatával. De reméljük, hogy ez hamarosan létrejön.


Honlap