ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
A projekt leírása


Kedvezményezett neve: Hajdúszoboszló Város Önkormányzata
Projekt címe: "Energetikai korszerűsítés Hajdúszoboszlón" 
Pályázati felhívás neve: Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz
Kódszáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-HB1-2022-00032
Szerződött támogatás összege: 279.000.000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2024. december 31.

Projekt leírás: 

A projekt keretében a 4200 Hajdúszoboszló, Ady Endre utca 54. szám alatt Hajdúszoboszlói Manókert Óvodát és a 4200 Hajdúszoboszló, Rákóczi utca 84. szám alatt található Hajdúszoboszlói Bambínó Óvodát kívánja jelen pályázat igénybevételével épületenergetikai szempontól korszerűsíteni. Mindkét épületben egyaránt 4 csoportszoba található 4 db vizesblokkal és a kiszolgáló helyiségekkel. 
Az energetikai felújítás érinti az épületek fűtési rendszerének korszerűsítését, tetőhéjazat cserét, teljeskörű azbesztmentesítést, külső nyílászáró cserét. A projekt során az érintett óvodák épületének külső hőszigetelésére is sor kerül, továbbá az épületek külső nyílászáróit 3 réteg üvegezésű, nyílászárókra cserélik. Épületgépészeti korszerűsítés során mindkét óvodában fali kondenzációs gázkazán és hőszivattyú kerül elhelyezésre, a magasabb szintű energia megtakarítás érdekében.
 Az épületek villamos energia igényének kiváltására napelemes rendszer kerül telepítésre az intézmények tetőszerkezetére. Mindezen beavatkozások segítik az üvegházhatású gázok kibocsátásának, valamint az épületek rezsiköltségeinek csökkenését.