ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
A projekt bemutatása

2020. év végén Hajdúszoboszló Város Önkormányzata támogatásban részesült a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. jóvoltából, az „Új Konferenciaközpont
Hajdúszoboszlón” elnevezésű projekt előkészítési munkálatainak elvégzésére.

A Támogató Szervezet, nettó 400 millió Ft támogatásban részesítette az Önkormányzatot.


Támogatott projekt címe: Új Konferenciaközpont Hajdúszoboszlón

Pályázat azonosító száma: ET -2020-02-072

Kedvezményezett neve: Hajdúszoboszló Város Önkormányzata

A szerződött támogatás összege: nettó 400 millió Ft

A támogatás mértéke: 100 %

A támogatott projekt (előkészítés) befejezési dátuma: 2022. 08. 31.

A többfunkciós rendezvényközpont keretében egy 950 fő befogadására alkalmas csarnoktérből és egy 500 fő befogadására alkalmas díszteremből (konferenciaterem), edzőtermekből és ezek kiszolgáló helyiségeiből álló,  többfunkciós  rendezvényközpont jön létre, mely alkalmas konferenciák,  kulturális- és sport rendezvények magas szintű kiszolgálására.

A projekt jelenlegi fázisában a beruházás előkészítő munkálatainak elvégzése szükséges az alábbi lépések végrehajtásával:

1. Jóváhagyási tervdokumentáció készítése

2. Megvalósíthatósági tanulmány készítése 

3. Feltételes közbeszerzési eljárások lefolytatása

A konferencia-központ tervezett hasznosítása a térség négy évszakos kínálatának bővülését szolgálja és a meglévő turisztikai kínálathoz kapcsolódva, a rendezvény- és konferencia-turizmus lehetőségeinek kihasználása a kínálat komplex létrehozását támogatja. A létesítmény lehetőséget ad a szezon meghosszabbítását célzó, minőségi rendezvények lebonyolítására. 

Cél egy olyan modern és a jelenlegi igényeknek megfelelő konferencia-központ létrehozása, amely növeli a Hajdúszoboszlón elérhető, színvonalas szórakozási, kikapcsolódási lehetőségek számát az itt élők, valamint a hosszabb-rövidebb időre ideérkező látogatók részére egyaránt. A létesítmény hozzájárul a sportturizmus fejlesztéséhez, mely a szállodák forgalomnövekedésére is pozitív hatással bír, de a versenyzés feltételeinek biztosításával a Debrecenben megrendezésre kerülő sport- és világeseményekhez is kapcsolódhat.  Hajdúszoboszló célja olyan rendezvények szervezése, melyek a város közösségi életének erősítése mellett túlnyúlnak a régió- és az ország határain.  Ezen törekvések tovább erősítik Hajdúszoboszló és térsége hírnevét, fellendítik a turizmusát és közvetlen gazdasági hasznot termelnek a város számára.

„A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg”