ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Skip Navigation LinksKezdőlap > Önkormányzat > Polgármesteri Hivatal > Nyugdíjas címzetes főjegyző > Dr. Vincze Ferenc nyugdíjas címzetes főjegyző
Dr. Vincze Ferenc nyugdíjas címzetes főjegyző

E-mail cím: dvinczeferenc(kukac)gmail.com
Telefonszám: +36 30 955-1314

1953. december 5-én Budapesten születtem, de családom hajdú(dorogi). 1978-ban elvégeztem a szegedi József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karát, nappali tagozaton. 1978. március 1-től dolgoztam egyetlen munkahelyemen, Hajdúszoboszló helyi közigazgatásában. 1991. január 1-el a képviselő-testület a város jegyzőjévé nevezett ki, ezt a munkakört 2016. december 30-ig töltöttem be.

A jegyzői megbízatást településmenedzseri jellegűnek tekintettem, amelynek alapvető része a város, a helyi közigazgatás folyamatos korszerűsítése, új, hatékony megoldások átvétele, kidolgozása és alkalmazása. Az informatika ezek körében a legfontosabb fejlesztést támogató eszköz, helyi közigazgatási alkalmazásával negyedszázada foglalkozom. Ismereteimet jogi informatikusi szakképesítés megszerzésévei is bővítettem .
Célom volt, hogy a mások által készített jó megoldások nálunk is, az általunk kidolgozottak pedig máshol is érvényesüljenek. Ezek érdekében megalakulásától (1994 óta) 2015-ig vezetője voltam a Jegyzők Országos Szövetsége Hivatalfejlesztési-Informatikai Bizottságának.
Tevékenységünkkel segíteni igyekeztünk az állami szervek, különösen pedig a jegyzők, polgármesteri hivatalok település, térség, és hivatal fejlesztő, korszerűsítő, stratégia alkotó és megvalósító munkáját. Ehhez segédanyagokat készítettem, konferenciákon előadást tartottam, szakcikkeket írtam (lásd: "publikációk" jegyzéke). Ajánlást készítettünk a jegyzők részére az önkormányzatok (polgármesteri hivatalok) informatikai stratégiájának elkészítéséhez. Az ügyvitel- és településfejlesztéshez a pályázati lehetőségeket is kihasználtuk.
Igazgatásszakmai koncepcióm alapján, közreműködésemmel 2006-ban készült el európai uniós pályázati támogatással az IKeR - Integrált Kistérségi e-Közigazgatási, valamint az "ADATSZTÁR" adatkezelő- információszolgáItató rendszer.
Korábban megjelent "A polgármesteri hivatalok korszerűsítésének, informatikai támogatásának hatékony módszerei" valamint "A polgármesteri hivatali (kistérségi) összehangolt minőségirányítási, pályázatkezelő és informatikai rendszer dokumentumai" címűt a jegyzőknek, más önkormányzati döntéshozóknak egyaránt szánt szakkönyvem.
Előadója voltam a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége "Polgármester Akadémiájának, trénere a képviselők/polgármesteri/járási hivatalok képzési programjának. Az informatika melletti másik "hobbym" a pályázati szervező, koordináló projektvezető tevékenység. Ennek révén Hajdúszoboszló Város Önkormányzata 2000. évtől kezdődően 171 különböző pályázatot nyújtott be, 2/3-uk nyert, összesen több mint 10 milliárd forintot.
2016. végén saját elhatározásomból - noha jog szerint még 7 évig lehettem volna köztisztviselő/jegyző, marasztaltak is - nyugállományba vonultam.
Nyugdíjasként tervem memoárjaim megírása, a város és közigazgatás fejlesztő tevékenység folytatása más módon, valamint a határon túli magyarság további segítése, Hajdúszoboszló jó adottságait kihasználva. 2019-ben elkészült a JEGYZŐ-KÖNYV és az EGYSZERVOLT JEGYZŐ, míg 2020-ban a BÜRO-RÁCIÓ című könyvem.