ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
2014. évben kitüntetettek

Hajdúszoboszló Város Képviselő-testületének döntése alapján szeptember 2-a, a város emléknapja alkalmából kitüntetések átadására került sor.
Az elismeréseket átnyújtotta: dr. Sóvágó László polgármester.

Gönczy Pál Díj Hajdúszoboszló Város Pedagógiájáért
MÁRTON KÁROLYNÉ úrhölgynek

Pályáját 1975-ben kezdte Szolnokon. Harminc éve a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskola magyar-orosz szakos kinevezett tanára. Kiemelkedő munkája alapján hamar megbízták a humán munkaközösség vezetésével. Szakmaiságát pontosság és magas színvonal jellemezte. Soha nem elégedett a megszokott gyakorlattal, ezért szívesen próbált ki újdonságokat. Nevéhez is fűződik a felső tagozatban az innovatív pedagógiai tevékenység bevezetése. Több mint másfél évtizedig az iskolai könyvtár vezetője. Tehetséges tanítványaival számos városi, megyei és országos versenyen sikerrel képviselte az iskolát. A magyar kultúra napjához kapcsolódó városi verseny megálmodója, egyik létrehozója.
Közvetlen, kedves egyéniségével, kiemelkedően jó kommunikációs képességével, nem csak a tanítványok, hanem a felnőtt közösség és a szülők tiszteletét is kivívta.

Hajdúszoboszló Város Képviselő-testülete Márton Károlyné több évtizedes kimagasló pedagógusi és közösségi tevékenységét méltatta a Gönczy Pál Díjjal.

Hüse Károly Díj Hajdúszoboszló Város Sportjáért
DÖRGŐ GYULA Úrnak

A kézilabdázás hajdúszoboszlói kiváló egyénisége már az általános iskola 6. osztályában kapcsolatba került a sportággal, és egészen 1978-ig gyarapította a helyi csapat sikereit. Felsőfokú tanulmányai után előbb a Nádudvar csapatához igazolt, majd a 80-as évek végén kísérletet tett a hajdúszoboszlói kézilabda újjáélesztésére, ezért edzőséget vállalt a Lakótelep SE csapatánál. 1997-ben megteremtették egy új klub alapjait. 1998-tól a Hajdúszoboszlói Kézilabda Sportjáért Közhasznú Egyesület elnöke. A HKSKE csapata már a második évben megyei bajnok. A kezdeti sikereket követően töretlenül az NB-II tabelláján szerepelnek. A juniorok négy bajnoki címet és több dobogós helyezést szereztek, a felnőtt csapat legjobb eredménye az 5. helyezés.
Dörgő Gyula sportemberi múltja, értékrendje, az egyesületért és a felnövekvő ifjúságért tanúsított önzetlen munkája példaértékű, követésre méltó. 

Hajdúszoboszló Város Képviselő-testülete Dörgő Gyula hosszú időn át végzett kitartó és eredményes sporttevékenységét ismerte el a Hüse Károly Díjjal.

Hajdúszoboszló Kiváló Tanulója Díj

Hajdúszoboszló Város Képviselő-testülete a 2014. március 20-án megalkotott rendeletével önkormányzati díjat alapított a város diákjai számára.
Az adományozó – az iskolák javaslatai alapján – ezzel a díjjal ismeri el azokat a tanulókat, akik példás magatartás, valamint szorgalom mellett kimagasló tanulmányi vagy sporteredményeket értek el, vagy pedig példamutató közösségi tevékenységet végeztek.

Kaszás Hédi részére
A Gönczy Pál Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákja kitűnő tanuló, példamutató magatartással és szorgalommal. A Simonyi Zsigmond helyesírási verseny megyei 16. helyezettje, az országos aerobik diákolimpián csapatban 3., az aerobik magyar kupa 6. helyezettje.

Kis-Simonka Vince részére
A Gönczy Pál Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulója. Kiemelkedő tanulmányi eredménye mellett példamutató magatartású és szorgalmú. A kyokushin karate utánpótlás magyar bajnokság 2. helyezettje, diákolimpia országos döntő bronzérmese, Európa-bajnoki 9. helyezett.
                       
Kállai Dániel Imre részére
A Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola kitűnő diákja.  Az elmúlt tanévben 9 helyi, megyei és országos tanulmányi versenyen ért el eredményeket matematikából, környezetvédelemből, kémiából, és természettudományi, anyanyelvi, zenei versenyen. Emellett mezei futás, úszás, labdarúgás és atlétikai versenyek győztese, illetve dobogós helyezettje.

Szabó Marcell részére
A Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulója kitűnő tanulmányai és szorgalma, magatartása mellett számos tantárgyból dicséretes. Városi, megyei és országos matematikaversenyek rendszeres résztvevője. Eredményei a sportban is kiemelkedők, a tájfutás diákolimpián országos 2., illetve 1. helyezett.

Jónás Endre részére
A Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskola diákjaként hat éven át kitűnő tanulmányi eredményt ért el. Az elmúlt tanévben kistérségi angol vers- és prózamondó verseny 2., angol nyelvi vetélkedő 1. helyezettje. A birkózás sportágban megyei, régiós és országos bajnokságokon 3 ezüst- és 3 bronzérmet szerzett.

Till Virág részére
A Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskola diáklánya tanulmányainak első hat évét kitűnően végezte. Versenyeredményei kiemelkedők. A 2013/2014-es tanévben a költészet napi regionális szavalóverseny győztese, a Dr. Kardos Albert nemzetközi vers- és prózamondó verseny 2. helyezettje.

Forgó Melitta részére
A Pávai Vajna Ferenc Általános Iskola jeles tanulója, példás szorgalommal és magatartással. Az elmúlt tanévben versenyeredményei alapján elnyerte a „Pávai Bajnoka” címet. Informatika alkalmazó, egészségügyi, olvasás, rajzversenyeken egyaránt eredményesen szerepelt.

Kerékgyártó Anita részére
A Pávai Vajna Ferenc Általános Iskola diákja kitűnően tanul, példás szorgalommal és magatartással, amiért nevelőtestületi dicséretben részesült. Országos eredményeivel az előző tanévben kivívta a „Pávai Bajnoka” címet.  A Curie környezetvédelmi versenyben országos 2., az Apáczai komplex tanulmányi verseny országos 6. helyezettje.

Kocsis Péter Koppány részére
A Hőgyes Endre Gimnázium 11. E osztályos kiváló diákja évek óta számos versenysikerrel büszkélkedhet matematikából, kémiából, anyanyelvünk ismeretéből, és emellett az atlétika sportágban is jeleskedik. Az elmúlt tanévben többek között a Kenguru matematikaverseny országos 4. helyezettje, fizikából az OKTV döntőjének 14. helyezettje.

Ulveczki Balázs részére
A Hőgyes Endre Gimnázium 12. E osztályos kiválósága hat éven át számos első helyezést ért el a különböző matematikai megmérettetéseken, és eredményes volt történelem, földrajz-földtanból, kémiából meghirdetett versenyeken is.  Előkelő helyezéseivel folyamatosan öregbítette a gimnázium és a város hírnevét.

Szabó Péter részére
A Közgazdasági Szakközépiskola 12. N osztályosa példás szorgalmú és magatartású. Tanulmányai mellett rendszeresen sportol. 2014-ben a shotokan karate országos bajnokság döntőjében két győzelmet szerzett, a karate Európa-bajnokságon egyéni 1. és 3. helyezett.

Szabó Rebeka részére
A Közgazdasági Szakközépiskola 9. A osztályos kitűnő diákja példás szorgalommal és magatartással végzi tanulmányait.  Kiváló sportoló, shotokan karate sportágban 2014 januárjában országos 3. helyezett, az Európa-bajnokság bronzérmese, a diákolimpia 4. helyezettje.

Szabó Brigitta részére
A Bocskai István Szakképző Iskolába az elmúlt tanévben érettségizettként jelentkezett cukrász tanulónak. Szorgalma és magatartása példamutató. Tanulmányi eredménye kitűnő, külső gyakorlati eredménye jeles. Mindemellett közösségi ember, segít társainak, részt vesz az iskolai munkában.

Váczi Barbara részére
A Bocskai István Szakképző Iskola diákja két tanéve. Tanulmányi teljesítménye kiegyensúlyozott, folyamatosan jó és jeles osztályzatokat szerzett. Szorgalma mellett megbízható és segítőkész, a diákönkormányzat tevékeny tagja, igazi közösségi ember. 

 „Az Év Üzlete” díj

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúszoboszlói Szervezete több mint tíz éve alapította az elismerést. A hagyományteremtő kezdeményezés célja a város arculatát meghatározó kereskedelmi és vendéglátó üzletek színvonalának méltatása Hajdúszoboszló sajátosságainak figyelembe vételével.

A díjat átadta dr. Sóvágó László, Hajdúszoboszló város polgármestere, Radics László, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműves Tagozatának alelnöke és Kerekes Imre a kamara hajdúszoboszlói szervezetének alelnöke.

„Az Év Üzlete” 2014. évi díjazottja az
AZTÉK KÁVÉZÓ

A Club 5 Bt. családi vállalkozás 2003 augusztusában nyitotta meg az egyedi hangulatú kávézót. Az évek során többször fejlesztették, így 2008-ban két nagy terasszal is bővítették.  Az „Aztékban”, ahogyan a helyiek nevezik, különleges, kulturált, kellemes környezet és kiszolgálás fogadja a vendégeket.
Ez a vendéglátóhely is ékes bizonyítéka a minőségi vendéglátásnak.

A díjat átvette Milosevics Józsefné és fia, Milosevics Zsolt tulajdonosok.