ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
A projekt bemutatása

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata támogatási kérelmet nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” tárgyú felhívásra.

„A Hajdúszoboszlói Aranykapu Óvoda energiatudatos korszerűsítése” címmel beadott TOP-3.2.1-15-HB1-2016-00018 azonosító számú kérelem,

a támogatói döntés alapján 95,85 millió forint támogatásban részesült,

melynek finanszírozását az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Unió biztosítja a Magyar Állam társfinanszírozásával.

A projekt célja a 4200 Hajdúszoboszló, Arany János utca 8. szám alatt lévő Aranykapu Óvoda energetikai korszerűsítése. A fejlesztés eredményeként a szigetelés és nyílászáró csere után javulnak az épület hőtechnikai jellemzői, korszerű fűtési és használati melegvízrendszerek kerülnek beépítésre, napelem rendszer telepítése és projektarányos akadálymentesítés valósul meg. Az épület meglévő energetikai minőség szerinti besorolása GG (átlagost megközelítő), a fejlesztés utáni állapot energetikai minőség szerinti besorolása BB (közel nulla energiaigényre vonatkozó követelménynél jobb).