ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
A projekt bemutatása

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata támogatási kérelmet nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül az „Zöld város kialakítása” tárgyú felhívásra.

„(H)ősök terein- Kálvin tér és környezetének megújítása Hajdúszoboszlón” címmel beadott TOP-2.1.2-15-HB1-2016-00005 azonosító számú kérelem,

a támogatói döntés alapján 372,18 millió forint támogatásban részesült, melynek finanszírozását az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Unió biztosítja a Magyar Állam társfinanszírozásával.

A projekt átfogó célja, a belváros funkcionális kiterjesztése, olyan központi terek láncolatának kialakítása, amelyek meghatározzák a város arculatát, ugyanakkor kellemes környezetet biztosítanak mind a gyalogos forgalom, mind a kerékpárral vagy gépkocsival közlekedők számára.
A fejlesztés eredményeként megvalósuló két projektelem egymással hálózatot alkotva helyezkedik el:

  • Kálvin tér és környezetének rekonstrukciója során zöldterületi és közlekedési infrastruktúra fejlesztések, illetve kihasználatlan, városképet romboló épületrész (régi Alföldi étterem) bontása történik meg. Érintett helyszínek a Gönczy Pál utca, Kálvin tér és Foghtüy utca eleje.
  • Helyi termék és kézműves piac kialakítás során a Bocskai Kertmozi jelenleg alulhasznosított területének rekonstrukciója (télen korcsolyapályaként is használható nyitott piactér, vetítővászon felújítása, közterületi WC-blokk, zöldterületi fejlesztések) valósul meg.