ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Skip Navigation LinksKezdőlap > Település > Civilek > Egyesületek > Oktatási, nevelési egyesületek
Oktatási, nevelési egyesületek

Szoboszlói Gyermekekért Egyesület

Tevékenység: Célunk, hogy a családokkal együttműködve, az otthoni nevelést az óvodai hatásokkal kiegészítve hozzásegítsük a gyermekeket képességeik kibontakoztatásához, személyiségük harmonikus alakulásához, mindenkor tiszteletben tartva a biológiai érés, a szellemi és erkölcsi fejlődés egyénileg különböző ritmusát. – „Játék-Mozgás-Kommunikáció” szemléletű és pedagógiai programmal rendelkező óvoda létrehozásának és működtetésének segítése, támogatása. – Szeretetteljes, biztonságot nyújtó, érzelmekben gazdag hétköznapi óvodai élet megszervezésének elősegítése, ahol a szakszerű nevelés családias, derűs, nyugodt, otthonias légkörben zajlik, biztosítva a gyermek fejlődéséhez szükséges változatos feltételeket. – Az óvodai nevelésben a környezettudatos magatartásformák elsajátításának elősegítése.
A város lakói által olyan speciális szolgáltatások elérésének segítése, amelyek nagyban hozzájárulnak a gyermekek egészséges testi, lelki, szellemi fejlődéséhez: meseterápia, különböző gyermekfoglalkozások (hittan, játékos angol foglalkozások, 'Meseszőnyeg' foglalkozás gyermek pszichológus vezetésével, mozgáskoordinációs foglalkozások, TSMT torna ). – A gyermekek fejlődését akadályozó nehézségek okainak feltárásának támogatása, azok enyhítésének, leküzdésének elősegítése az óvodai nevelés, foglalkozás által, legyen szó képességzavarról, beilleszkedési problémáról vagy a család hátrányos helyzetéből fakadó gondokról.
Családi és gyermekprogramok szervezése, melyeknek célja, hogy a gyerekek szüleikkel együtt közös élményt, tapasztalatot szerezzenek anyagi és szociális háttértől függetlenül.
Jótékonysági gyűjtések hátrányos helyzetű édesanyák és gyermekek megsegítésére.
Elnök: Márkiné Nagy Gyöngyi
Cím: 4200 Hajdúszoboszló, Rákóczi utca 55.
Telefon: +36 70 946-8163
Email: bobitahajduszoboszlo(kukac)gmail.com
Honlap: www.szoboszloigyermekekert.hu
Adószám: 18993978-1-09