ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Skip Navigation Links
További hírek innen: Közérdekű közlemények
Felhívás

Tájékoztatjuk a város lakosságát és a munkáltatókat , hogy a COVID-19 vírus fertőzés kimutatására alkalmas PCR tesztelési lehetősége bővül 2020.11.30-ától.
A Mentősök által végzett tesztelés mellett, plusz időpontokban, 4 háziorvos vállalásában, a Szilfákalja 7. szám alatt kialakított helyiségben, történik.

Időpontok: Hétfő, Szerda, Péntek, 12.00 – 15.00-ig.
A tesztelés elvégzéséhez az időpontot a háziorvosuk által Covid fertőzéssel meggyanúsított páciensek részére az adott háziorvos fogja adni abban a pillanatban, amikor a gyanú felmerül. Szerződés szerint, ezen tesztek eredményei- melyet Budapesten végeznek el – 24-48 órán belül meglesznek. Amennyiben a páciens emailcímet is megad a tesztelés közben – úgy 24 órán belül ő is értesítést kap a teszt eredményéről.
Ezenkívül a háziorvosok vállalják, hogy Hajdúszoboszló egész lakosságának érdekében – akkor is ha nem hajdúszoboszlói háziorvost választott – a felszabadító teszteket is elvégzik. Felszabadító tesztet a jelenlegi eljárásrend szerint azon szoros - tünetet nem mutató – kontaktok számára írja elő, akik bölcsődei, óvodai, iskolai dolgozók, vagy a szociális, illetve egészségügy területén dolgoznak. Ilyen esetekben a gyorsteszt nem elfogadható. Így a karanténba került dolgozó optimális esetben már a 11-ik napon munkába állhat a jelenlegi 18-20-ik nap helyett.