ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
IKeR-projekt

"IKeR" Integrált Kistérségi e-Közigazgatási Rendszer

Postai cím: 4200 Hajdúszoboszló, Hősök tere 1.
E-mail cím: palm(kukac)hajduszob.hu
Telefonszám: (52) 557-309
Fax: (52) 557-302

Internetes információszerzési, ügyintézési lehetőségek - a házhoz vitt hivatal!

A hivatal célja - a város fejlődésének menedzselésén túl - közigazgatási szolgáltatásainak élenjáró európai színvonalra fejlesztése. A kistérségi többcélú társulással karöltve európai uniós pályázati támogatással összesen 639.000.000 forintot fordított az "IKeR - Integrált Kistérségi e-Közigazgatási Rendszer", valamint az "ADATSZTÁR" adatkezelő-információszolgáltató rendszer kifejlesztésére.

Az IKeR a www.e-tarsulas.hu/hajduszoboszlo közigazgatási portálon működik, az "E-ügyintézés" menüben. Az "ügyleírások" részben 150 ügyfajtában találhatók ügyféltájékoztatók és ügyintézéshez szükséges formanyomtatványok (dokumentumok). Ezeket ügyfeleink letölthetik, kitölthetik és kinyomtatva, aláírva a hivatalba hagyományos módon, papíron eljuttathatják. Az "ügyintézési ismeretek" részben az érdeklődők tájékozódhatnak a közigazgatási eljárás legfontosabb szabályairól, menetéről, az ügyfeleket megillető jogokról és kötelezettségeikről.

A rendszer világszínvonalú eleme az elektronikus ügyintézés. 100 ügyfajtában lehetséges a kérelem elektronikus levélben történő benyújtása, közülük eredetileg 20, de növekvő számú ügyfajtában a teljes elektronikus ügyintézés a polgármesteri hivatallal.

Ehhez azonban egyszeri, néhány perces, a szükséges dokumentumokkal történő személyes regisztráció szükséges kedves ügyfeleink részéről a hivatal okmányirodájában (Bocskai utcai bejárat), hogy az ügyfél az elektronikus ügyintézés során hitelesen azonosítható legyen. A regisztrációról az "ügyfélkapu" rész részletes tájékoztatással szolgál. Az ehhez szükséges idő bőven kamatozik az 5 éves érvényességi idő alatt, hisz a regisztrált partnerek személyes megjelenés és időkorlátok nélkül, a hét minden napjának bármelyik órájában otthonról intézhetik közigazgatási ügyeiket, ráadásul az ügyintézés menetét ugyanígy ellenőrizhetik. A teljes elektronikus ügyintézés egyszerű és bonyolult ügyfajtákban egyaránt lehetséges, az adóügyektől a fizetővendéglátáson, szociális területen, az üzletek működési, valamint a telephelyek engedélyein át a különböző építési engedélyfajtákig.

Igény szerint, vagy szükség esetén a hagyományos papíralapon indult eljárások is tovább folytathatók elektronikusan, ehhez a rendszer "Ügysegéd" funkciója nyújt segítséget.