ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Kapcsolódó Hírek

Hőforrás utca útrekonstrukciója
2015. január 26.

Nagyszabású útrekonstrukciós beruházást hajtott végre Hajdúszoboszló Európai Uniós, állami és önkormányzati forrásból.
Bővebben


Év végéig megújul a Hőforrás utca
2014. június 16. 11:34


2014. december végéig, a Hőforrás utca rekonstrukciója során átépítik az autóbuszöblöket, felújítják a szegélyeket és a parkolókat, járda épül a Pávai Vajna Ferenc Általános Iskolánál, miközben a csapadékvíz-elvezető rendszer is rendezésre kerül.

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata a több mint 200 millió forint összköltségű projekt 90%-át európai uniós támogatásból finanszírozza.

Az út teljes hosszában (a Debreceni útféltől a Rákóczi útnál kiépített csomópontig) új kiemelt szegély épül, új aszfaltburkolattal, szakaszosan csapadékvíz elvezetéssel. A meglévő autóbusz-megállóhelyek korszerűsítésre, illetve átépítésre kerülnek a szabványnak megfelelően, ahol fedett buszvárók és új hulladékgyűjtő edények is telepítésre kerülnek.  
A Debreceni útfél és Attila utca közötti szakaszon a jelenlegi meglévő, műszaki szabványoknak és jogszabályi előírásoknak nem megfelelő parkolóhelyek elbontásra kerülnek, a Debreceni útféltől a Gázláng utcáig az út mindkét oldalán új, 2,5 – 2,5 m széles leállósáv kerül kialakításra, térkő burkolattal ellátva, kiemelt szegéllyel lezárva a járda felől a leállás megkönnyítése érdekében. Ezen a szakaszon a nyomvonalba eső fák, bokrok, cserjék eltávolításra kerülnek. A munkálatok ezen szakasza várhatóan június 30-ig elkészül.
A kivitelezést a Nagymester Kft. végzi a munkálatok ütemezésével, szakaszolásával. A munkák ütemezése során kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a vendéglátást, idegenforgalmi tevékenységet a lehető legkisebb mértékben zavarják a felújítási munkálatok.
A kivitelező külön értesítést küld közvetlenül az utcában lévő ingatlan tulajdonosok részére a munkavégzésről, az esetleges korlátozásokról.  Az út teljes lezárásával várhatóan nem kell számolni, félpályás útlezárások viszont lassíthatják a közlekedést. Az építés alatti kellemetlenségekért szíves türelmét és megértését kérjük minden érintettnek annak reményében, hogy hamarosan egy korszerű, teljesen megújult környezetben vehetik ismét birtokba a Hőforrás utcát.
Esetleges kérdésekkel, bejelentésekkel kereshetik a Hajdúszoboszlói Polgármesteri Hivatal Gazdasági Iroda, Városfejlesztési Csoportját ügyfélfogadási időben a „B” épület II. emeletén balra található irodákban.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.