ma:
holnap:
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Hajdúszoboszló város közigazgatási portálja
Skip Navigation LinksKezdőlap > Település > Civilek > Egyesületek > Egészségügyi, szociális célú egyesületek
Egészségügyi, szociális célú egyesületek

Búgócsiga Egyesület

Tevékenysége: Az egyesület alapvető célja általánosságban gyerekek – legyen az egészséges vagy sérült - szabadidejének a fejlődésük és testileg-lelkileg egészséges felnőtté válásuk szempontjából hasznos és értelmes tevékenységekkel, programokkal történő kitöltése; különös figyelmet fordítva az egészséges életmód, környezetvédelem, kultúra, tanulás fontosságára és arra, hogy egymás elfogadása és segítése a másik fél egészségi állapotától (sérült vagy ép) és társadalmi mivoltától (hátrányos helyzetű vagy jómódú) független. Különösen fontos cél a sérült gyereke felzárkóztatása egészséges társaikhoz.
Elnök: Deák Anett
Címe: 4200 Hajdúszoboszló, Ádám utca 91.
Adószám: 18912308-1-09

Életerő Egyesület

Tevékenysége: egészséges életmód, stresszoldás, néphagyomány ápolás, tudományos ismeretterjesztés, környezetvédelem, munkanélküliek, idősek, betegek, pszichés és szociális segítése, gyermek drogprevenció
Elnök: Makláry Zoltán
Címe: 4200 Hajdúszoboszló, Hősök tere 5/A. III/8.
Honlap: http://www.eletero.eoldal.hu
Telefon:+36 52 558-800
Email: maklary51zoltan(kukac)gmail.com
Adószám: 18544165-1-09

Gólyafészek Ifjúsági és Kulturális Egyesület

Tevékenysége: Az egyesület célja a szociálisan hátrányos helyzetben élők támogatása, különös tekintettel fiatalokra, gyerekekre. Kulturális, szabadidős tevékenységek biztosítása részükre. Önszerveződő közösségek fenntartása. Szervezett háttér biztosítása a fiatalok és gyerekek, valamint más korosztályok részére a közösségi kezdeményezések megvalósításához, ügyeik intézéséhez, képzések, munkalehetőségek szervezése, közvetítése számukra.
Elnök: Vadász Lászlóné
Címe: 4200 Hajdúszoboszló, Csontos utca 69.
Adószám:18989951-1-09

Hajdúsági Segítő Centrum Egyesület

Elnök: Szigetiné Király Emese
Címe: 4200 Hajdúszoboszló, Damjanich u. 45.
Adószám: 18989951-1-09

Igazgyöngy Képesség- és Készségfejlesztő Egyesület

Tevékenysége: Komplex prevenciós program kidolgozása az egészséges életmód terén. Ehhez kapcsolódó igény és tudás bővítése. Az ember, mint érték, annak testi, lelki és mentális fejlődését elősegítő nevelés, oktatás, képességfejlesztés ismeretterjesztés. Az egyesület különös gondot kíván fordítani a már kialakult testi, lelki betegségek nyugati medicinát kiegészítő alternatív gyógymódok alkalmazására. A gyógyító nevelő, oktató munka kiterjesztése a kistérségekben élőkre (hátrányos helyzetű csoportok, kisebbségben élők, különleges bánásmódot igénylők, munkanélküliek…) számára. Természeti környezetünk óvása, megbecsülése, természetvédelem. Az egészséges élettér kialakítására való törekvés. Hagyományok ápolása. A család, mint egység támogatása, a gyermeki jogok érvényesítése, az anyák védelme, a gyermek harmonikus fejlődéséhez szükséges feltételek feltárása (szakmai felügyelet, nevelés, oktatás, egészséges életmód alakítása, képességfejlesztés…) Gyermek-és ifjúságvédelemmel kapcsolatos tevékenységek, érdekképviselet. Nemzetközi partnerkapcsolatok kialakítása, szakmai főrumok konzultációk szervezése. Más országok kultúrájának történelmének, földrajzának megismerése és megismertetése. Egészségturizmus fellendítése, kúrák, üdültetés kirándultatás, táboroztatás, túravezetés biztosítása. Egészséges táplálkozás népszerűsítése, tanácsadás, ismeretterjesztés, oktatás.
Elnök: Harsányiné Deli Katalin
Címe: 4024 Debrecen, Arany János utca 2. fszt./2.
Telefon:+36 52 722-737
Email: melinda(kukac)netform.hu
Adószám: 18992379-1-09

Magyar Vöröskereszt Területi Szervezete Hajdúszoboszló

BEMUTATKOZÁS
Tevékenysége: az élet és egészség védelme, az emberi személyiség tiszteletben tartása, az emberi szenvedés, a szociális gondok enyhítése, a betegségek megelőzése, a fegyveres konfliktusok, katasztrófák áldozatainak megsegítése, a Genfi Egyezményekből adódó feladatokban való közreműködés, a nemzetközi humanitárius jog, a Vöröskereszt alapelveinek terjesztése, a társadalmi szolidaritásra nevelés.Véradási információk: /Hszob/EhU.aspx?id1=349&id2=349&id3=0
Területi vezető: Szatmári Margit
Címe: 4200 Hajdúszoboszló, Kossuth u. 9.
Email: hajduszoboszlo(kukac)voroskereszt.hu
Mobil: + 36 70 933-8391
Telefon: +36 52 361-553
Adószám: 19117104-2-09

Társ Egyesület

Elnök: Fülöpné Mezei Anikó
Cím: 4200 Hajdúszoboszló, Baross utca 25.
Adószám: 18993507-1-09

Természet Patikája Egyesület

Tevékenysége: Népi gyógyászat kutatása, az ismeretanyag publikálása online és offline formában, rendezvényeken vagy nyomtatott formában. Zöldségek, gyümölcsök, gyógy- és fűszernövények felhasználhatóságának megismertetése, a mindennapokban való alkalmazása. Ismeretterjesztő rendezvények tartása, szervezése, amelyeken egy időben, széles körben tudjuk ismertetni a kutatásainkat az egészségtudatos életmóddal kapcsolatban. Gyógynövények megismertetése a természetben. Gyógynövénytúrák szervezése, ahol a napjainkban ismert és kevésbé ismert, de hatásaiban pozitív tulajdonságokkal bíró növényekkel közelebbről is megismerkedhetnek az érdeklődők. Egyesületünknek nem célja és nem feladata, hogy az 1-1 megbízható forrásból fellelt információt megítélje, de igyekszünk, hogy a növényeknek minél szélesebb körű felhasználását megmutassuk.
Területi vezető: Bálintné Benyusz Ágnes
Címe: 4200 Hajdúszoboszló, Major utca 18. II/9.
Email: info(kukac)termeszetcseppjei.hu
Honlap: http://www.termeszetcseppjei.hu
Adószám: 18516452-1-09